Zoeken
Zoeken Menu

Waarom autisme soms best grappig is

Autisme grappig

Soms maak ik rare opmerkingen. Of eigenlijk zijn de opmerkingen niet raar, maar omdat ik iets net iets anders opvat dan de anderen, komen ze wel raar over. Of ik hoor iets en trek daar mijn conclusie uit, terwijl achteraf blijkt dat het niet allemaal zo zwart wit is als ik dacht. Een aantal mooie voorbeelden op een rijtje.

Regels

Regels zijn regels (nee, we gaan het even niet hebben over snelheidsovertredingen). Dus toen Laura me vertelde dat er bij sommige studentenverenigingen regels gelden (ook wel mores genoemd), klonk dat heel erg logisch. Een van die regels luidde als volgt “je mag niet met je rug richting de bar staan”. Klinkt ook nog vrij logisch, het is ook een beetje ongezellig. Wat ik me vervolgens wel afvroeg hoe je dat dan doet als je met een groepje mensen bent. Want als je met vier vrienden bent, moet je dan op een rijtje staan? Dat kwam blijkbaar heel grappig uit mijn mond, want na een flink lachsalvo bleek ik als enige niet begrepen te hebben dat het uiteraard enkel geldt als je daadwerkelijk aan de bar staat. Oeps.

De wereld der getallen

Rekeningnummers, mijn burgerservicenummer, verjaardagen, telefoonnummers en kentekens, zeg het maar en er komen hele rijtjes naar buiten. Qua telefoonnummers wordt het met de jaren wel minder omdat je simpelweg gewoon minder met nummers werkt en steeds meer met contacten uit je telefoon. Maar kentekens van de oude auto’s van mij en mijn ouders zitten nog steeds ergens in mijn hoofd, hoe erg ik ook probeer om dat soort nutteloze informatie te vergeten.
Autisme grappig

Grappig

Zo zijn er telkens weer grappige situaties waarin ik net iets anders reageer dan de gemiddelde medemens. Veel kwaad kan het niet en vaak lach ik zelf net zo hard mee (als ik eenmaal door heb waarom iets raar klonk). Het is soms best fijn dat iets waar je niets aan kan doen en je soms ook echt wel tegen staat, je laat schaterlachen. Het zijn de kleine, grappige dingetjes die het doen.

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.

3 Reacties

  1. Knap dat je zelf de humor ervan inziet.
    Ik vind jouw artikelen altijd fijn om te lezen en de manier waarop je autisme beschrijft heel verduidelijkend en open.
    Je bent een fantastische vrouw 🙂

  2. Het maakt de vervelende situaties weer een beetje goed op die manier 😉

    En dank je wel 🙂

Het is niet mogelijk te reageren.