Zoeken
Zoeken Menu

Echte piraten hebben last van scheurbuik

scheurbuik

Ook al is Ruben inmiddels zeven jaar, het blijft een moeilijke eter. Waar Jochem smult van de raarste dingen en inmiddels zonder veel moeite van alles proeft, moet Ruben daar echt niets van weten. Afspraken dat hij in ieder geval zoveel happen moet proeven? Je kunt ze prima met hem maken, maar hij weigert te proeven. 

Eten

Inmiddels heb ik van alles geprobeerd om ervoor te zorgen dat hij gewoon fatsoenlijk mee gaat eten. Het maakt het eten namelijk een stuk gezelliger en het koken ook een heel stuk makkelijker, als je gewoon een keer wat bijzonders op tafel kunt zetten, niet dingen apart hoeft te houden en niet constant na hoeft te denken of iedereen het wel eet. En ook al word ik steeds makkelijker in “dan eet je maar niet”, eigenlijk is dat geen oplossing. Want zelfs als ik denk “dan eet je maar niet”, dan zorg ik er alsnog voor dat er voldoende tomaat, komkommer en andere dingen naar binnen gaan, zodat hij in ieder geval wel voldoende vitamines en dergelijke binnenkrijgt. En daar hebben we hem vandaag een klein beetje bang mee gemaakt.

Scheurbuik

Af en toe klaagt Ruben dat hij wondjes in zijn mond heeft. Al vrij snel gaven mijn ouders allebei tegelijkertijd aan “scheurbuik”, nadat we weer een maaltijd hadden gehad waarin Ruben enkel droge macaroni at en de groentesaus weigerde te proeven, laat staan eten. En Ruben ging volledig los: “Ga je daar dood aan?” Tja en wat moet je dan zeggen. Gelukkig hielp een filmpje van Willem Wever een beetje en gingen de tomaatjes op tafel in rap tempo op, maar of het ook daadwerkelijk indruk gemaakt heeft op hem, dat weet ik niet.

Gewoon mee-eten

Om te zeggen dat ik een moord zou doen voor een gewoon mee-etend kind, dat gaat wellicht wat ver, maar ik zou het echt een uitkomst vinden. Ik heb zeer regelmatig dat ik het maar saai vind wat ik allemaal op tafel zet en dat is dan afgelopen. Niet dat ik heel erg exotisch kook, maar gewoon weer een keer lekkere lasagne, of een zelfgemaakte pizza, een fijne pasta of een winterse stamppot en dat we het dan met zijn allen opeten en dat de pan leeg is en we eigenlijk nog wel een schep hadden willen hebben. Wie weet heeft de scheurbuik genoeg indruk gemaakt en gaat hij toch wat meer proberen!

 

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.