Zoeken
Zoeken Menu

“Ik heb een notenallergie”

Troel, afscheid

Deze tijd van het jaar is niet leuk voor kinderen met een notenallergie. Niet dat dat de rest van het jaar wel leuk is, maar vrijwel al het snoepgoed rondom Sinterklaas en zijn pieten (ik laat even in het midden welke kleur ze moeten hebben), bevat noten of zijn gemaakt in een omgeving waar met noten gewerkt worden en is derhalve niet veilig voor Ruben en veel anderen. Mijn zoektocht naar een notenvrije chocoladeletter kent echter een goed einde. Een vriendin van mij herkende het niet alles mogen en eten en heeft een flinke taak op zich genomen door zichzelf voor te nemen om een notenvrije letter voor Ruben te maken. Waar mijn mailtjes naar Verkade en andere fabrikanten allemaal geen fijne uitkomst brachten, kreeg Sharon het voor elkaar om iemand te vinden die EN verstand heeft van chocolade EN voor Ruben een letter wilde maken.  Sharon, dank je wel daarvoor! <3 Uiteraard wil ik nog de naam en toenaam van de lieve meneer die dit mogelijk maakte, zodat ik ook hem kan bedanken!
Stiekem was ik al een beetje op de hoogte gebracht, maar vandaag bleek het echt waar te zijn, er is een letter voor Ruben. Een hoogstwaarschijnlijk prachtige letter, mooier dan welke Verkadeletter dan ook, want speciaal voor hem gemaakt en bovendien notenvrij. En dat verdient hij ook wel een klein beetje!

Maandagmiddag na zwemles zat een klein zakje pepernoten in zijn schoen. Helaas niet de notenvrije variant, dus eerst was hij daar een beetje verdrietig over. Echter bleek de oplossing heel simpel: de pepernoten ging hij aan de badmeester geven, zodat die het bij een ander kindje in de schoen kon doen! (Voor alle duidelijkheid: zowel Ruben als Jochem geloven niet in Sinterklaas 😉 )  “Ik heb een notenallergie, dus ik mag deze niet”, gaf Ruben aan, “maar misschien krijg ik thuis andere pepernoten die ik wel mag!”

Ik hoef denk ik niet te zeggen dat hij behalve wat pepernoten ook een knuffel kreeg 😉

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.

1 Reactie

  1. Hallo,

    Wij hebben ook een kleinkind met een noten allergie en we willen ook haar zo graag een chocoladeletter geven. Zo jammer dat deze nog steeds niet te verkrijgen zijn in een reguliere winkel. We zouden dan ook dolgraag het adres van de meneer die er een voor Ruben heeft gemaakt krijgen zodat we er een kunnen bestellen.

    Groeten Alida

Het is niet mogelijk te reageren.