Zoeken
Zoeken Menu

Vechten tegen de bierkaai: onkruid

OnkruidEen tijdje geleden was ik in de tuin bezig met wat klusjes die al tijden geleden moesten gebeuren, namelijk bladeren weghalen en lavendel kortwieken en dergelijke. Ook wat onkruid meegenomen, dat eigenlijk met name tussen de lavendel stond (dat in het looppad neem je af en toe mee en was dus nauwelijks aanwezig). Tot een paar dagen geleden. Ineens staat het hele pad vol met onkruid, waarschijnlijk komend vanaf de andere kant van mijn authentieke hekje. Ik heb best lang ook het stukje tuin aan die kant van het hekje bijgehouden, maar ik ben er eigenlijk goed klaar mee en vind dat de bewoner dat maar eens zelf moet gaan doen. Zowel mijn tuin als de tuin van de buurvrouw aan de andere kant waren dus tot een paar dagen geleden nagenoeg onkruidloos en nu groeit het in beide tuinen flink. De bloeiende paardenbloemen aan de andere kant van het hekje zijn niet meer op twee handen te tellen…

Onkruid oplossing

Het onkruid tussen de lavendelplantjes, dat dus gewoon in de grond staat, is vrij makkelijk weg te krijgen. Meer moeite kost het om plantjes tussen de tegels vandaan te krijgen. Kortom, tijd voor een rigoureuze aanpak. Al vorig jaar leerde ik van een vriend dat schoonmaakazijn als een tierelier helpt tegen onkruid. In de achtertuin gebruik ik dat dan ook af en toe (ik zou regelmatig willen zeggen, maar dat valt eigenlijk reuze mee, je hoeft het niet zo vaak te gebruiken, het spul gaat vanzelf dood en het duurt ook even voordat het weer opkomt). Overigens heb ik het wel over plantjes tussen de tegels, ik giet geen schoonmaakazijn tussen mijn moestuinplanten of lavendel 😉 Kortom: ook even in de voortuin langs met wat azijn.

Grootverpakking

OnkruidIn eerste instantie kocht ik in de winkel literflessen schoonmaakazijn met lavendelgeur. Want dan ruikt het zo lekker naar lavendel. Heerlijk, maar per fles was je toch een paar cent meer kwijt dan gewone schoonmaakazijn, bovendien verdween die variant uit het assortiment bij mijn supermarkt. Gelukkig weet de ALDI raad. Eén keer in de zoveel tijd verkopen ze grote tanks met schoonmaakazijn. Vaten van vijf liter zijn het en daar kun je best lang mee. Zeker als je het dan ook nog groot inkoopt. Van vorig jaar had ik nog twee vaten over en dit jaar heb ik er tien bij gekocht. Met mijn laatste azijnbeurt van vanavond is de voorraad wel wat geslonken, ik ben zeker niet zuinig geweest met de azijn. Maar, hey, als het mee zit is vandaag of morgen wel al het onkruid dood en makkelijker weg te halen!

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl. Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.