Zoeken
Zoeken Menu

Music monday: jongensnamen

Music monday: Jongensnamen

Music monday: Jongensnamen

Al eerder maakte ik een overzicht van tig liedjes met meisjesnamen, maar wisten jullie dat er ook ontzettend veel zijn met een jongensnaam in de titel? Zo nee, lees dan verder en luister vooral verder. Voor vandaag heb ik ervoor gekozen om enkel Engelstalige nummers op te nemen, ondanks dat ik weet dat er ook ontzettend veel Nederlandstalige nummers zijn waar een jongensnaam in voorkomt. Deze week dus Engelstalige jongensnamen.

Paul Simon – You Can Call Me Al

De helft van het duo Simon & Garfunkel. Samen hebben ze prachtige nummer gemaakt, maar ook solo kunnen beide heren er wat van. In het thema van vandaag heb ik gekozen voor dit lied, maar “Me and Julio down by the schoolyard” had hier ook kunnen staan.

Rednex – Cotton Eye Joe

Rednex maakt een beetje countryachtige housemuziek, waarmee ze in Zweden begonnen in 1992, maar al snel kwam de band naar Nederland. Ze scoorden naast deze vrij snelle Cotton Eye Joe ook de ballad “Wish you were here”.

Weezer – Buddy Holly

Ooit meegeleverd op een cdtje met daarop de installatie van Windows 95 (waar overigens ook een heel leuk spelletje op stond). Vooral bekend van Happy Days. Yeah yeah yeah yeah.

Sue Thompson – Norman

Een liedje niet alleen over Norman, maar ook over onder andere Jimmy en Bill. Super toch, dat Norman zoveel voor Sue betekent 😉 En tigdubbelcheck voor de jongensnamen uiteraard.

Queen – Bring Back That Leroy Brown

Kijk even bij vorige week wat ik daar zei 😉

Blink 192 – Adam’s Song

Vooral bekend vanwege “What’s my ages again” en “All the small things”, maar dit is ook best een lekker nummer.

ABBA – Fernando

Tja, wat moet je over ABBA zeggen. Na Waterloo kent iedereen deze band toch wel? Het begin vind ik overigens wel een heel klein beetje wat weghebben van “The Sound of Silence” van Simon & Garfunkel.

Lady Gaga – Alejandro

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de clip echt totaal niet snap, maar hey, ‘t zijn wel jongensnamen.

Michael Jackson – Ben

Inmiddels alweer vijf jaar overleden, maar nog steeds hoor je MJ regelmatig langskomen op de radio. Voor de mensen die nu zeggen, ja, maar dat ging helemaal niet over een jongen, dat klopt, maar Ben is wel een jongensnaam 😛

Ray Charles – Hit The Road Jack

Ik ben ook gewoon van mening dat Jack weg moet blijven.

Een overzicht van al mijn Music monday artikelen? Kijk hier!

 

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.