Zoeken
Zoeken Menu

Music monday: Vreemdgaan

Music monday: Vreemdgaan

Music monday: Vreemdgaan

De meeste liedjes gaan over de liefde. Waar van alle oorlogen gezegd wordt dat het met geloof te maken heeft, zou je bijna van muziek kunnen zeggen dat het met liefde te maken heeft. Prachtig dat je desondanks een heleboel verschillende thema’s kunt vinden in het thema liefde. Vandaag gaan we een klein beetje door op het thema van vorige week. Wellicht een van de meest gebruikte smoezen om te proberen vreemdgaan goed te praten. Een overzichtje van de meest bekende nummers over vreemdgaan.

Dolly Parton – Jolene

Misschien wel een van de bekendste nummers over vreemdgaan. Omdat het zo ongelooflijk herkenbaar is dat je partner ineens heel veel aandacht heeft voor een ander. En wat wil je met zulke mooie lokken haar en zulke ogen 😉

Jan Rot – Ankie

Vrije vertaling van het nummer “Angie” van de Rolling Stones. Waar dat lied op gebaseerd is zal altijd een raadsel blijven, aangezien er verschillende verhalen over de ronde gaan. De vertaling van Jan Rot is echter ontzettend duidelijk.

Acda en De Munnik – Niet of nooit geweest

Tja, eigenlijk spreekt dit nummer voor zich, iemand die zichzelf niet of nooit is geweest. Het was de eerste, maar ook de grootste hit van Acda en De Munnik.

The Offspring – Self esteem

Jeugdsentiment. Menig feestje of discoavondje stond ik dit mee te blèren (tja, zingen kun je het niet meer noemen).

Queen – Too much love will kill you

Ondanks dat het een nummer van Queen is, toch wat uitleg. Het nummer is oorspronkelijk van Brian May en ook door hem solo uitgebracht, in 1992. In 1996 bracht Queen het uit op single.

Melissa Etheridge – I wanna come over

Wat als je dusdanig verliefd bent op iemand die een relatie heeft en je per se langs wilt komen omdat je weet dat het over is? Tja, dan is dit liedje wat je zoekt.

Bruno Mars – Grenade

Als je de clip bekijkt zie je wellicht niet meteen dat het over vreemdgaan gaat, maar meer over iemand die niet helemaal gelijk in een relatie staat. Pas aan het eind wordt duidelijk waarom. Don’t try this at home!

Total Touch – Somebody else’s lover

Soms kom je er pas na een tijdje achter dat je te maken hebt met iemand die al een relatie heeft. Tja, als je nou eens kon voorkomen dat je wat voor die mensen zou voelen 😉

Paul de Leeuw – Ik wil niet dat je liegt

Paul de Leeuw gebruikte de muziek van het liedje “La solatudine” van Laura Pausini en schreef daar dit nummer bij. Ik zou willen zeggen dat het een vertaling is, maar aangezien ik geen Italiaans kan durf ik dat niet met zekerheid te zeggen.

André Hazes – Een vriend

Een echte Nederlandstalige als afsluiter. André Hazes zingt over een goede vriend die hij in huis nam en er met zijn vriendin vandoor ging. Einde vriendschap.

Een overzicht van al mijn Music monday artikelen? Kijk hier!

 

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.