Zoeken
Zoeken Menu

Een zieke is jarig, hoera! hoera!

Hang de slingers op, blaas de ballonnen op en zing uit volle borst: Ruben is jarig. Maar het liefst wil Ruben stilte om zich heen en slingers kunnen hem op dit moment gestolen worden. Zijn commentaar is redelijk logisch: “mama, het is helemaal niet leuk om ziek te zijn als je jarig bent.”

Zeven jaar

Ruben is inmiddels zeven jaar geworden. Van 45 centimeter toen meneer geboren werd naar ruim 1.35 meter. Zo groot dat hij officieel niet eens meer in een kinderzitje hoeft in de auto. Omdat hij er echter gewoon nog in past, gebruiken we hem wel, zeker als hij in de auto in slaap valt, is het wel lekker om wat meer steun te hebben dan alleen de rugleuning van de achterbank. Hij kan, zij het met een krukje, eigenlijk overal bij, dus snoepjes boven in de kast opbergen heeft alleen maar zin als je ze daar verstopt als hij niet weet dat je ze daar verstopt, of als hij ze niet lekker vindt 😉

Zieke

Tja en wat moet je dan doen als je ziek bent tijdens je verjaardag. Met ruim 39 graden koorts was er niet heel veel meer te doen dan op de bank liggen en veel slapen, ziek uit je ogen kijken, proberen wakker te blijven en toch weer in slaap te vallen. Slingers hadden we niet opgehangen en ook de taart hadden we maar even achterwege gelaten. Totdat er ineens een opleving kwam en er toch taart moest komen. Gelukkig was het mogelijk om snel een taart te bakken, ook nog zoals Ruben hem graag ziet (een chocoladetaartcake), maar meer dan de kaarsjes uitblazen wilde hij niet. Hij was heel erg bang dat hij moest spugen als hij de taart zou eten, wat hij eigenlijk de hele dag bij al het eten ongeveer gehad heeft.

zieke

Nog een keertje

Als Ruben beter is, doen we het gewoon nog een keertje over. Met slingers, ballonnen en een taart. Maar: zonder cadeautjes, want die had hij gelukkig allemaal zondag al gehad.

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl. Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.