Zoeken
Zoeken Menu

Ergernissen in een Duitse discotheek

Dit weekend ging ik voor de eerste keer in mijn leven naar een Duitse discotheek. In Nederland heb ik al wel meer discotheken van binnen gezien, waarvan de meeste ook alweer gesloten zijn, maar nog nooit was ik over de grens gaan kijken. Jaren geleden zou ik een keer naar Zak gaan, maar dat is er nooit van gekomen (en ook die is inmiddels failliet). Bij gebrek aan een goede discotheek hier in de buurt waar je niet alleen maar tussen 16-jarigen staat, gingen we dus kijken in Dorf Münsterland.

Duitse vlag, discotheek Dorf Munsterland

Discotheek Dorf Münsterland

Eigenlijk is het precies wat de naam zegt. Het is niet een groot gebouw met daarin een aantal zalen, het zijn een aantal gebouwen met daarin discozalen. Bij het begin haal je een soort ov-chipkaart waar je een bedrag op kan zetten, waar je vervolgens bij de bar mee af kan rekenen. Aan het einde van de avond kun je de kaart weer inleveren en krijg je het overgebleven geld (en het statiegeld van de kaart) weer terug. Klinkt tot nu toe erg goed, niet waar?

Top drie ergernissen

Toch waren er een aantal dingen die niet helemaal jofel waren en die heb ik maar even op een rijtje gezet.

1. Alle kerels zitten aan je kont

Ja, ik weet het, hij is groot en de kans dat je hem aanraakt als je er langs komt is aanwezig, maar er is een verschil tussen langslopen en erin knijpen of zoals een van de heren deed, gewoon je handen erop leggen en in beide kanten tegelijkertijd knijpen (!!). Om vervolgens zijn excuses aan te bieden toen ik een woedende blik wierp.

2. Ze hebben alleen maar Spa rood

Spa blauw kennen ze niet. Ze hebben geen fruitsapjes, het is of bier, of frisdrank met prik. Gelukkig kreeg ik op een gegeven moment de ober zo gek om me een glas kraanwater te geven, maar dat ging niet van harte. De rest van de avond heb ik mijn glas dan ook maar bijgevuld bij de toiletten, dat kwam ook door punt 3:

3. De consumpties zijn schrikbarend duur

Voor een glas kraanwater mocht ik drie euro aftikken. Ik weet niet precies wat de prijzen waren van het bier, maar dat zal niet veel goedkoper zijn geweest. Belachelijk gewoon.

Heerlijke nacht

Maar ondanks die ergernissen waren er ook leuke mensen (ha, ik had gewoon leuke vrienden mee, weet je zeker dat er leuke mensen zijn) en heb ik een super avond gehad! Is lang geleden dat ik pas thuiskwam toen het al licht werd.

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl. Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.

1 Reactie

  1. Die ‘Knijpkater’ had je ook een draai om de oren kunnen geven/ den gloeper ha’j der ok eenen kunnen verkopen. Goodgoan: Huuskesgait

Het is niet mogelijk te reageren.