Zoeken
Zoeken Menu

De zoektocht naar een haaknaald om te loomen

Overal waar ik om me heen kijk op de camping, zijn mensen aan het loomen. Kinderen, grote mensen, je gelooft simpelweg je ogen niet. Loomende mensen drommen ook samen, om met al hun bakken vol met elastiekjes samen te gaan zitten loomen. Ook Ruben is gek van loomen, vooral omdat hij dan met niemand rekening hoeft te houden. Hij doet gewoon wat hij zelf wil en hoeft zich niet te schikken naar wat een ander wil (alleen naar welke elastiekjes hij heeft).

Loombordje

Bij de set die Ruben van mij kreeg voor zijn C-diploma zat ook een loombord. Dat bord kun je gebruiken om allerhande dingen op te maken, de meest simpele armbandjes maak je gewoon op je vingers of een wat minder ingewikkeld hulpstuk. Het bordje is verstelbaar en je kunt er ook dieren op loomen. Zo hebben we de afgelopen dagen heel wat visjes gemaakt. Bij de loomset zat ook een haaknaald, maar die bleek al snel last te hebben van plasticmoeheid. De haak brak af terwijl ik bezig was met mijn “mooiste visje uit de zee-visje”. Balen, maar ach, we hadden nog simpele loomnaaldjes, alleen kon je daar niet heel veel kracht op zetten. Op zoek dus naar een nieuwe haaknaald.

loomen haaknaald

Haaknaald

Allereerst ga je dan natuurlijk naar de grote winkels in de buurt, in de hoop daar ergens haaknaalden tegen te komen. Van alles zijn we tegengekomen, maar geen haaknaalden. Ook bij de Maisons de la presse, de boekwinkels en tig andere winkels hier in Luzy hadden ze geen haaknaalden in het assortiment. Na een flinke winkeltocht (een soort kroegentocht, maar dan anders), was er nog één winkeltje, lijkend op het oude Wildenborg in Haaksbergen, waar ze dan toch vast wel haaknaalden zouden hebben. Vol goede moed ging ik naar binnen, om even later zonder haaknaald naar buiten te komen. Gelukkig werd me wel verteld waar ik WEL een haaknaald zou kunnen vinden, namelijk in een winkeltje wat we over het hoofd gezien hadden. Gelukkig kon ik daar kiezen uit diverse maten haaknaalden en ik nam er eentje mee.

Loomen

Het loomen kan dus gelukkig nog steeds gewoon doorgang vinden en naast visjes hebben we inmiddels zelfgemaakte slippers, tig armbandjes en dingen waarvan ik niet kan benoemen wat het is 😉

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.

2 Reacties

  1. Zo heeft de 1 een gebroken naald.. en de ander een geknapt loombord

  2. dat klopt een originele haaknaald met stalen pin en loombord breekt als er wat stuk is kun je een onderdeel bestellen

Het is niet mogelijk te reageren.