Zoeken
Zoeken Menu

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw

Dat rijmpje had ik vanochtend in mijn hoofd zitten en daar zat ik over na te denken. Want hoe ging het verder?

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, de vogeltjes fluiten, ik hou van jou?

Dat was het niet, maar ik was er zwaar van overtuigd dat het wel zo moest eindigen, zo zoetsappig is het rijmpje namelijk wel.
Niets van dat alles.

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, Teletubbies, kom maar gauw!

En zo zie je meteen maar weer dat herhalen, herhalen, herhalen de optie is om iets in je hoofd te krijgen 😉

voortuinMaar voor nu verlaten we even die vier verklede mensen (alhoewel ik ze misschien best kan gebruiken), want juist als het zonnetje mooi schijnt ga je lekker naar buiten. En als je buiten bent, dan zie je hoe mooi paars je voortuin is (beetje jammer van de vuilnisbak en de stoepkrijttekeningen op de muur):

 

In de achtertuin is het niet zo heel erg mooi op dit moment. Met de moestuin gaat het goed, erg goed, het brult allemaal de grond uit. Met dit droge weer is het ook echt wel zaak om voldoende water richting de plantjes te krijgen. De thermometer geeft een mooie 27 graden in de zon aan, dus branden doet het wel. Wellicht dat het branden ook helpt tegen deze indringers:

grrrr grrr

 

Erg goed is het niet te zien, zie ik al (hihi), maar er komt nu daadwerkelijk bamboe omhoog. Door mijn terras! Hoe pak ik dit het meest effectief aan zonder de hele boel opnieuw te moeten bestraten?

 

 

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.