Zoeken
Zoeken Menu

Ik ga op reis en ik neem niet mee…

Elk jaar opnieuw zijn er wel zaken die je vergeet mee te nemen op vakantie. Jarenlang werd er bij mijn ouders gegrapt over mijn vaders sandalen die thuis waren gebleven, maar dit jaar hebben we een nieuw onderwerp voor de grappen.

Knoflooksaus

Alle ingrediënten voor knoflooksaus waren aanwezig, of in ieder geval, dat dachten we. De crème-fraîche, de yoghurt, de knoflook en de fritessaus. Maar waar ik ook keek, nergens was de bieslook te vinden. Wel peterselie, thijm, twee verschillende soorten provinciale kruiden en tig soorten peper. Maar nergens was de bieslook te vinden. Gelukkig is de Lidl dicht bij de camping en kon ik daar nog snel even bieslook halen. (Dat had overigens nog best wat voeten in de aarde, Jochem wilde niet mee en uiteindelijk toch wel, dus toen hij met opa bij de Lidl aankwam was hij in tranen omdat ik al bij de kassa stond).

ik ga op reis en neem niet mee

Foto: destralendezon.nl

Jassen

Ook niet mee? De jassen van de jongens. Ze zouden in de tassen met kleren moeten zitten, maar daar zaten ze niet in. Stom, ik had natuurlijk even moeten controleren, maar er was zoveel waar ik aan moest denken, dat ik er simpelweg niet aan gedacht heb. Dan maar hopen dat we in de tijd dat we hier zitten, gewoon geen jassen nodig hebben.

Ik ga op reis en ik neem niet mee

Zelf ben ik ongetwijfeld ook echt wel wat vergeten, alleen ben ik er nog niet achter wat. Er zijn nog geen dingen die ik gemist heb en hopelijk blijft dat ook zo. Er zijn wel een heleboel dingen mee die rustig thuis hadden kunnen blijven. Tijdens het zoeken naar de bieslook kwam ik veel dingen tegen waarvan ik dacht “ow, dat hadden we niet mee hoeven nemen, dat is hier ook wel te koop”. Wat zou er eigenlijk met stip op één staan van dingen die we vergeten en wat vergeet je nooit mee te nemen op vakantie?

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.