Zoeken
Zoeken Menu

Vogelgriep, buikgriep, kindergriep, griep!

De afgelopen dagen waren de jongens allebei eigenlijk al niet lekker. Vorige week vrijdag liet ik Ruben thuis omdat hij heel erg aan het hoesten en piepen was, Jochem was heel erg moe. Het piepen en hoesten is bij Ruben gelukkig verdwenen, maar het leek wel of Jochem steeds vermoeider werd. Gisteren kwam een klein aapje uit de mouw.

Griep

Maandag was Jochem nog thuisgebleven, omdat hij, ondanks op tijd naar bed gaan, maar zo moe bleef. Ook Ruben zag zo bleek en moe dat hij thuis bleef. In overleg met school besloten om toch Jochem dinsdag naar school te laten gaan, waar ik hem na schooltijd met rode konen weer op kon halen. Altijd fijn zo’n kacheltje, maar zulke hoge koorts bij een kleutertje vind ik altijd zo sneu. Lekker op de bank een bedje gemaakt om de pijn wat te verzachten. Ruben ging het al niet veel beter en ook hij ligt inmiddels met flinke koorts op de bank.

griep

Thermometer

Geen enkel kind vindt het fijn om een thermometer voorbij te zien komen. Daarom heb ik jaren geleden al eens een oorthermometer aangeschaft, die het helaas de laatste keer begaf. Maar uiteraard denk je er niet aan om zo’n ding te vervangen voordat inderdaad er weer iemand ziek is. Nu was de aanwezige koorts op dit moment zo duidelijk dat het eigenlijk niet meer nodig was om een thermometer te gebruiken, maar om er zeker van te zijn dat er geen sprake was van dusdanige hoge koorts dat ik me zorgen moest maken, is het dan wel prettig om toch even een nieuwe oorthermometer te halen. Zo gezegd, zo gedaan. Het was even wennen voor Jochem, maar al snel was het toch veel fijner om even iets in je oor te hebben, lang niet zo vervelend als zo’n andere 😉

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl. Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.