Zoeken
Zoeken Menu

Wauw, wat een nette meterkast!

Maar kan hij na meterkastdit weekend helemaal leeg zijn? Het zal je maar gezegd worden. Sinds ik mijn meterkast op orde heb zijn er vrij veel mensen geweest die jaloers keken naar mijn meterkast. Mooie plankjes, zaken netjes weggewerkt en vooral een beeldscherm in de meterkast is niet iets wat men vaak ziet. Ik zelf vrij regelmatig, zo ongeveer elke keer als ik in de meterkast moet zijn.

Verbouwing

puinVanochtend ging ik samen met Ruben voor schooltijd (we waren extra vroeg, Jochem is helaas ziek, dus vandaar alleen met Ruben) even kijken bij de vorderingen. Gisterenavond was ik al even wezen kijken, maar zonder lichtaansluitingen was er vrij weinig te zien. Deze morgen gelukkig wel. Er was flink huisgehouden in douche en badkamer en er lag al aardig wat puin in de container voor het huis. Niet alleen van mijn nummer 4, maar ook van de buurman van nummer 7 (te zien aan andere vloertegels 😉 ).

Stopcontact

stopcontactIn de badkamer krijg ik een stopcontact bij de spiegel, maar ook een lichtknop in plaats van een trekkoordje. Tot voor kort had ik nog zo’n trekknop in de badkamer zitten, voor de wasmachine. Ooit door vorige bewoners doorgetrokken naar zolder, omdat ze in de badkamer geen ruimte meer hadden voor de wasmachine nadat ze een bad geplaatst hadden. Je moest het even doorhebben, maar als de knop in de badkamer aan stond, had mijn wasmachine ook stroom. De droger ook geloof ik. Hoe het precies zat weet ik niet meer, alleen dat dat ding per se aan moest zitten om het te laten werken. Toen ik dus ontdekte dat er enkel nog een gat prijkte, was het zaak om even op de aannemer te wachten. “Ja, ik zie dat jullie dat weggehaald hebben, maar het moet echt wel terug, anders heb ik op zolder geen stroom”. Gelukkig hoef ik me niet druk te maken daarover, dat pakken ze op.

Meterkast

Net zoals de meterkast. Vraag me niet waarom, maar die moet aangepast worden. Hadden ze dat dan niet kunnen doen tegelijkertijd met het plaatsen van dat stopcontact een tijd geleden? Nu moet mijn meterkast dus volledig leeg, planken eruit en maar hopen dat na de tijd de boel er op dezelfde manier in kan. Zo niet, dan mag ik weer gaan passen en meter en ervoor zorgen dat alles er weer pico bello uit komt te zien.

 

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.