Zoeken
Zoeken Menu

Woningbouw versus Geas, wie heeft er nou gelijk?

stickers

Vol goede hoop is een en ander aan de ketel en de thermostatische douchekraan aangepast, maar helaas tot nu toe zonder resultaat. Vandaag kwamen zowel monteurs van de woningbouwvereniging als een monteur van de Geas langs om mijn douche te repareren, of in ieder geval het te proberen. Helaas konden ze geen van beiden mijn douche werkend krijgen en de vraag is: waar ligt het nu aan 🙂

Moe

Inmiddels word ik er een beetje moe van. Vier weken geleden werd er onderhoud gepleegd aan de ketel en sindsdien heb ik nog niet fatsoenlijk onder mijn eigen douche kunnen staan. Ik ben niet echt iemand die lang onder de douche staat, maar om nou te zeggen dat ik klaar ben voordat ik mijn haar ingezeept heb, nee, dat niet 😛

Woningbouw

Inmiddels is de woningbouw al een aantal keer bij de douchekraan geweest. Zo heeft een monteur de thermostaat in de kraan vervangen. Hoor je ineens van boven roepen of de hoofdkraan eraf mag. Je zou toch verwachten van zo’n monteur dat hij er aan denkt om dat te vragen VOORDAT hij begint te schroeven aan de kraan. Een kletsnatte chauffeur nam uiteindelijk afscheid nadat de kraan weer naar behoren zou werken. Nee, helaas, het werkte niet. Ik nam weer contact op met de woningbouw om aan te geven dat het probleem nog steeds niet opgelost was. Vanochtend kwamen ze dan alsnog met een nieuwe kraan. Bij het monteren (helaas dachten deze monteurs wel aan de hoofdkraan), bleek dat de kraan niet heel erg netjes afgewerkt was. Aan de ene kant van de kraan zaten drie ringen, aan de andere kant maar ééntje en de buizen waren ook niet helemaal netjes afgesloten. Maar, kraan erop en het moest goed zijn. Dachten we. Niet dus.

Geas

Toen ik ging douchen (ik had met opzet gewacht totdat de kraan vervangen zou zijn) bleek al snel dat het probleem helemaal niet opgelost was. Klappertandend van de kou heb ik zo ongeveer onder de douche gebeld met de Geas, die gelukkig nog dezelfde dag een monteur langs kon sturen. De complete ketel is doorgelicht, alle sensoren, doorstroomdingen en noem maar op zijn nagekeken en echt gewoon in orde. Tijd om maar weer eens de woningbouw te bellen, met de Geas-monteur nog naast me.

Woningbouw deel twee

Al snel kreeg ik iemand aan de telefoon die even wilde overleggen en me zou terugbellen. Dat was aan het begin van de middag, waardoor ik de hoop had dat er vandaag nog iemand langs zou komen. Snel een en ander geregeld om Jochem op tijd bij logopedie te krijgen, zodat ik thuis kon blijven voor een monteur, maar helaas nog geen belletje gehad. Maar eens gaan kijken waar we morgen gaan douchen. Misschien hebben ze bij de woningbouw nog wel een leuke bruikbare badkamer.

 

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl. Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.