Zoeken
Zoeken Menu

Zoeken, zoeken, zoeken, waar is dat ene stukje nou?

Zoeken

De jongens hebben door de jaren heen een behoorlijke hoeveelheid Lego opgebouwd. Van politieauto’s, helikopters en brandweerwagens tot aan complete treinbanen en vliegvelden toe. Er kunnen huizen gebouwd worden, maar zelfs complete steden. Genoeg dakjes, deuren en ramen en net als ‘in het ecchie’ kunnen er twee tot drie auto’s voor de deur van zo’n huis staan 😉

Sorteren

In eerste instantie zat de Lego keurig gesorteerd in allerlei verschillende bakken. Een grote voor de vliegtuigen en het vliegveld, nog een grote voor de treinen, een wat kleinere waar alle Cars-auto’s en toebehoren in konden overnachten, maar ook een gigantische bak waar de gewone losse stenen (zij het gesorteerd op formaat) een plek in vonden. Maar na een aantal jaren spelen bleek dat er steeds meer gewoon door elkaar zat, waardoor er steeds minder met de Lego gespeeld werd. En dus was het tijd om daar iets aan de te doen.

Zoeken, zoeken, zoeken

En dan ga je dus aan het zoeken. Want van al die Legosetjes die door elkaar zitten, dan zit dat ene stukje dat je nodig hebt natuurlijk net helemaal onderin in de bak. Inmiddels zijn er al flink wat zoekdagen verder, want soms moet je dubbel werk doen. Iets wat klaar ligt in een zakje, waar bijvoorbeeld nog één stukje bij moet of soms zelfs gewoon compleet is, wordt ineens weer incompleet of incompleter teruggevonden nadat één van de jongens er weer mee aan de haal is geweest. Het uitzoekwerk blijkt uiteindelijk toch echt iets voor volwassenen te zijn.

Zoeken

Rustgevend

Het uitzoeken zelf is, als je alles kan vinden, behoorlijk rustgevend. Na verloop van tijd besef je ook dat het makkelijker is om even een notitie te maken van een bepaald stukje dat je niet kan vinden, dan eindeloos door te blijven zoeken. Stukje bij beetje komen er steeds meer ‘complete’ zakjes in de bakken te liggen en worden de resterende bergen steentjes steeds lager.

Auteur:

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl.
Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.