gratis

Gewoon lekker helemaal gratis, zonder tegenprestatie

Steeds vaker zie ik een soort aanbiedingen tegen komen van winkels: nu gratis dit en dat, tegen inlevering van zoveel punten. Hoezo gratis? Ik moet op dat moment duidelijk een tegenprestatie leveren lijkt me. Die punten kan ik vaak ook weer inleveren tegen geld, dus eigenlijk betaal ik dan gewoon voor zo’n product. Toch?

Burger King

Hoe je leven zomaar ineens plotseling op de kop kan staan – deel 4

Deel vier van de blogs over mijn ziekenhuisopname vorig jaar. Inmiddels is het echt meer dan een jaar geleden en kon ik ‘mijn eerste verjaardag’ vieren. Voor de duidelijkheid nog even de kanttekeningen: gezien de morfine kan het zijn dat mijn beeld ietwat vertroebeld was, daarnaast heb ik ook een aantal dingen weggestopt omdat ik er niet zo heel erg […]

CT-scan

Hoe je leven zomaar ineens plotseling op de kop kan staan – deel 3

Deel drie van een nog onbekend aantal blogs over wat mij vorig jaar overkwam. Ook dit keer de kanttekening dat ik niet alles meer heel precies voor de geest kan halen. Deels is dat omdat het niet interessant genoeg was om te onthouden, ik het weggestopt heb, of ik onder invloed was van morfine. Het eerste deel is hier te […]

verdoving

Hoe je leven zomaar ineens plotseling op de kop kan staan – deel 2

Als een soort van therapie besloot ik om op te schrijven wat er nou vorig jaar precies gebeurde. Met de kanttekening dat ik sommige dingen niet meer heel precies weet, omdat ik het vergeten ben, het weggestopt heb of gewoon high was van de morfine. Het eerste deel is hier te lezen. Ook dit deel is niet geschikt voor mensen […]

op zijn kop

Hoe je leven zomaar ineens plotseling op de kop kan staan

Inmiddels is het bijna een jaar geleden, maar misschien maakt juist dat wel dat er ergens diep van binnen iets knaagt. Dit is het eerste deel van ‘hoe mijn leven het afgelopen jaar op de kop gezet werd en ineens anders werd door het besef dat je er ook zomaar niet meer kan zijn’. Zonder aankondiging, zonder ongeluk, gewoon door […]

Terschelling

Als éénmaal in je leven – deel 2

Soms ben je aan het tikken en tikken en tikken en denk je: ik ben echt nog lang niet klaar! Dat had ik dus toen ik bezig was met dit bericht. Ik wilde eigenlijk jubelen over het concert van Queen waar ik naar toe geweest was, maar het werd toch echt wat anders. En er is nog meer!

leven

Als éénmaal in je leven nou eens vaker zou zijn

Er zijn altijd wel momenten waarvan je op voorhand al weet dat je ze nooit meer meemaakt. Toch zijn dat ook vaak de momenten waarvan je denkt ‘ik zou zo graag nog een keer…’. Ik zou al die momenten in mijn leven niet eens meer op kunnen noemen. Of nou ja, niet zonder hard na te moeten denken.

aftakeling

De aftakeling is begonnen

En dan ben je ineens weer een jaar ouder. Onzin eigenlijk, want je wordt niet ineens een jaar ouder. Dat gaat per dag, per uur, per seconde, noem maar op. Zeker niet ineens. Maar met het ouder worden gebeuren er wel dingen met je waar je niet altijd even vrolijk van wordt. Aftakeling noemt men dat ook wel eens.

eerlijke vinder

De eerlijke vinder: hij bestaat nog!

Of eigenlijk: zij bestaat nog. Want de eerlijke vinder waar ik het over heb, is een vrouw. Misschien is zelfs meisje een beter woord. In mijn ogen, zonder enige negatieve bijklank: een topwijf!

opruimen

Opruimen, mijn meest favoriete bezigheid (NOT!)

Opruimen is niet mijn sterkste punt. En dan druk ik dat heel, heel erg zwak uit. Het zou best wel eens genoemd kunnen worden in een sollicitatiegesprek als me gevraagd zou worden drie minpunten te noemen van mijzelf: ‘opruimen’, ‘acquisitie’ en ‘te weinig zelfvertrouwen’.