Fouten, ben jij er blind voor?

Fouten, ben jij er blind voor?

Ik wel! Als het om mijn eigen fouten gaat. De fouten van anderen die lijken vaak op een presenteerblaadje aangeboden te worden. Eigenlijk is dat best raar, maar er is een heel logische verklaring waarom je je eigen stommiteiten minder goed ziet. En dat is precies de reden waarom je heel veel tijd in iets kunt stoppen om iets foutloos te krijgen, maar uiteindelijk toch nog iets deelt op bijvoorbeeld sociale media met een foutje in de omschrijving. Dat je het ineens hebt over ‘ik mistte’ in plaats van ‘ik miste’. Dikke kans dat jij ook die verschrikkelijke fout van mij zag! (meer…)

Engelse woorden: update je kennis!

Engelse woorden: update je kennis!

Je liket en updatet heel wat af als je een beetje actief bent op sociale media. Deze Engelse woorden zijn niet meer weg te denken uit het Nederlands. Vaak denk je bij het gebruik van dit soort woorden aan wat je op school geleerd hebt tijdens de lessen Engels. Niet meer doen! We zijn hier in Nederland, niet in Engeland. We gebruiken dus ook de Nederlandse spellingsregels, niet de Engelse. Toch blijft dit voor veel mensen lastig. Ik kreeg de vraag of ik daar aandacht aan kon besteden. Dus, uit de categorie u vraagt, wij draaien: hoe vervoeg je nou al die woorden die uit het Engels komen. (meer…)

Zes tips voor een goed bericht op sociale media

Zes tips voor een goed bericht op sociale media

Plaats jij zomaar een bericht op je socialemediakanalen of denk je er over na en plan je ook dingen in? Soms lijkt het zo makkelijk om iets te plaatsen, maar elke keer iets verzinnen kost ook moeite. En hoe zorg je er nou voor dat je bericht een succes is? Gebruik je er nou een mooie foto bij, gooi je er een keer een video in of is het maar net hoe je hoofd staat? Speciaal om iets meer houvast te geven voor het plaatsen van berichten op sociale media een aantal tips: Hoe schrijf je een goed bericht op sociale media?

(meer…)
Taalquiz: de woorden van oktober

Taalquiz: de woorden van oktober

De taalquiz op Instagram heeft inmiddels een trouwe schare fans. Onder die fans zijn aardig wat fanatiekelingen te vinden. Er zijn drie deelnemers die meer dan honderd punten hebben gescoord in de maand oktober. Er is maar één deelnemer die bijna alle vragen goed had. Kortom: de extra uitleg van de woorden van oktober om er wat van te leren.

(meer…)