Eerlijkheid loont: het verhaal van de kapotte tablet

doorFrédérique van Egmond

Eerlijkheid loont: het verhaal van de kapotte tablet

Nog niet zo heel lang geleden was ik de trotse bezitter van een tablet. Heel handig bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden tijdens onder andere de persuurtjes bij de gemeente Haaksbergen, omdat het ervoor zorgt dat je niet altijd een laptop mee hoeft te slepen. Bovendien scheelt het heel veel papieren uitprinten. Ook tijdens raadsvergaderingen bleek het ding heel erg handig te zijn, papieren op de tablet en je verslag typen op de computer, zodat alles in één keer kan. Heerlijk!tablet

R.I.P.

Helaas was het heerlijk van korte duur. Waar ik de tablet (met bijpassend toetsenbord) in februari 2015 aanschafte, overleed de tablet (en dus niet het toetsenbord) al in december 2015. Het was een vrij plotselinge dood, aangezien het ding van een tafeltje viel. Een tafeltje elders, dus niet bij mij in huis. En daar begon het gedoe.

Verzekering

Soms is het leven van verzekeringen heel simpel, soms ligt het allemaal wat ingewikkelder. Neem nou die tablet. Heb ik hem laten vallen? Nee. Is hij thuis gevallen? Nee. Valt dus niet onder de inboedelverzekering. Dat is niet zo mooi. Gelukkig ben ik gezegend met een fijne tussenpersoon die contact opnam met de verzekeraar. Want het was toch eigenlijk wel heel vervelend. We weten allemaal hoeveel er gesjoemeld wordt met het invullen van schadeformulieren en als er dan iemand gewoon daadwerkelijk meldt wat er fout is gegaan, wordt er niets vergoed. Gelukkig vond de Noorderling dat ook erg vervelend en kreeg ik de fijne mededeling dat ik toch de schade vergoed zou krijgen.

Schadeformulier

Inmiddels had ik begrepen dat de tablet gewoon echt niet meer gemaakt kon worden. Tja, naast dat het scherm in 1000-en-1 stukjes gevallen was, bleek er ook mechanisch één en ander niet meer in de haak te zijn. *Voeg een willekeurig scheldwoord in*. Keurig het schadeformulier ingevuld, maar wel met een vraag die open stond: “hoe zit het precies met dat zakelijke?” De tablet was uiteraard zakelijk aangeschaft, dus ik ging ervan uit dat ik dat ook aan moest geven op het schadeformulier. Wederom had ik vrij snel de tussenpersoon aan de telefoon. *Voeg vier willekeurige scheldwoorden in*. Zakelijke goederen worden natuurlijk niet vergoed op de particuliere inboedelverzekering. Hallo verzekeringswereld, hoe doen we dat dan met de beginnende ZZP-ers? Een klein doekje voor het bloeden kreeg ik wel: als ik de tablet zakelijk verzekerd had, was de schade sowieso niet vergoed geweest, omdat die verzekeringen veel minder dekking hebben dan de particuliere verzekeringen.

Tja

Tja en daar zit je dan. Zonder tablet, maar ook zonder schadevergoeding, zodat een nieuwe kopen er niet echt in zit. Vooral omdat je hem toch maar privé gaat kopen, want dan is zo’n ding tenminste wel verzekerd. Totdat mijn tussenpersoon mij heel goed nieuws kon brengen. Er zou toch een vergoeding komen voor de schade van de tablet. Nadat ik gelukkig zonder kleerscheuren weer op de grond stond nadat ik wat gaten in de lucht gesprongen had, ging ik meteen op zoek naar een nieuwe tablet. Om tot de ontdekking te komen dat de tablet inmiddels niet meer verkrijgbaar is. Zijn er nog scheldwoorden over die nog niet ingevoegd zijn?

En nu?

Gelukkig zijn er tegenwoordig allerhande mogelijkheden om toch een goede keuze te kunnen maken voor een nieuwe tablet. Ik denk dat ik weet welke tablet het wordt, ook al gaat het ding natuurlijk nooit passen op het toetsenbord van de S10.5. Iemand een toetsenbord hebben voor die specifieke tablet? Doe een leuk bod!

De moraal van het verhaal

Eerlijkheid loont. Echt! En omdat het vandaag nationale complimentendag is, wil ik bij deze graag mijn complimenten uitspreken voor mijn tussenpersoon van Spelt Verzekeringen, de verzekeraar Noorderlinge en alvast aan Norbert van Coolblue, die er ongetwijfeld voor gaat zorgen dat de nieuwe tablet in een prachtige doos bezorgd gaat worden door mijn favoriete bezorger!

 

 

Over de auteur

Frédérique van Egmond administrator

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl. Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.