shadow

Irssi en screen

irssitop

Inmiddels zou het alweer achterhaald zijn door weechat, maar om toch maar redelijk simpel te beginnen irssi gedownload en geïnstalleerd. Ik zeg wel gedownload, maar ik heb helemaal niets hoeven te downloaden, want dat ging allemaal vanzelf! Dat is toch wel een handige feature in linux. Overigens ben ik ook zeer goed te spreken over de manier waarop je makkelijk zaken kunt installeren via de desktop van Ubuntu, het doet me denken aan de manier waarop het op mijn telefoon werkt.

Hoe dan ook, met irssi werkend, kan ik mijn “hulplijnen” goed bereiken. irssi start ik trouwens in screen, zodat je bij het afsluiten van de terminal, je niet irssi afsluit. Het kostte even wat moeite om het allemaal voor elkaar te krijgen, maar met de juiste hulp is het gelukt.

Het instellen van irssi zelf viel me reuze mee, alhoewel ik het wat minder leuk vond om uitgelachen te worden omdat ik de manual geprint had (het is toch reuze handig om die commando’s even bij je pc te hebben liggen en er wat bij te kunnen kalken?). Als mijn irssi/screen om welke reden dan ook uitvalt en opnieuw wordt opgestart, wordt er automatisch contact gemaakt met de juiste servers, met de juiste gebruikersnaam, de juiste kanalen en dergelijke. Met de juiste manual kom je een heel eind dus! Ik kan die van irssi zelf aanraden, maar ook die van Quadpoint.org.

Ow en ik vind het dus daadwerkelijk handig om nog gewoon handmatig aantekeningen te kunnen maken. Dus.