shadow

Logeetje: Anne loopt langzaam hard

Gisteren was een spannende dag. Ik zou een voor mij totaal onbekend persoon te logeren krijgen. Nee, geen couchsurfer, maar een sponsorproject. Ja, een sponsorproject! Op het mooie grote Facebook zag ik op een gegeven moment een berichtje van een oud-klasgenootje van me (of haar vriend, ik weet het niet meer zeker). Het was een berichtje waarin ze aangaven dat ze een overnachting en maaltijden gingen sponsoren voor Anne. Anne loopt hard, maar niet zomaar. Ik ging een kijkje nemen op de site van Anne en niet lang daarna stuurde ik zelf ook een berichtje naar Anne: je bent welkom in Haaksbergen. Maar wat doet Anne nu precies? Anne loopt langzaam hard.

Anne loopt langzaam hard
Foto: Jeroen Tibbe

Anne loopt langzaam hard

Anne loopt hard. Wauw. Op blote voeten. Wauwer. Ondertussen ruimt ze zwerfafval op dat ze tegen komt. Wauwst. Dat doet ze door heel Nederland, ze loopt van plek naar plek, ondertussen opruimend. Aan het einde van de tocht van die dag klopt ze aan bij een logeeradres en de volgende dag vervolgt ze haar reis. Alles wat ze meeneemt past in haar rugzakje en zo is ze een tijdlang van huis. Als een nomade door Nederland, haar levensdoel achterna. Toen ze gisteren gezellig aanschoof aan tafel vroeg ik haar “hoeveel kilo heb je inmiddels opgeruimd?”, was het antwoord heel simpel: “ik weet het niet meer”. In eerste instantie hield ze het bij, maar na verloop van tijd is dat bijhouden onmogelijk gebleken. Het gaat natuurlijk ook niet om hoeveel (alhoewel het misschien best wel eens goed is om dat eens zwart op wit te zien, mensen, zoveel afval ligt er op de straat!), maar om het feit dat het opgeruimd wordt. Een van de zaken die ze op dit moment heel veel tegenkomt: loomelastiekjes. Logisch ook, want het is een gigantische hype en daarnaast breken de elastiekjes toch best makkelijk (en als er een elastiekje breekt, dan valt de hele boel uit elkaar).

Anne loopt langzaam hard

Sponsoren

Er zijn verschillende manieren om Anne te sponsoren. De makkelijkste manier is natuurlijk om gewoon een som geld over te maken. Dat is zeer welkom natuurlijk, want Anne heeft op dit moment geen inkomen, maar natuurlijk wel vaste lasten. Dan is er ook nog de actieve manier: Anne uitnodigen bij je thuis. Haar mee laten eten, een slaapplek geven en er een hoop gezelligheid voor terugkrijgen. En niet te vergeten: een schone omgeving. Ik heb gekozen voor het laatste. Het is een kleine moeite om een bord extra op tafel te zetten en een slaapplek is prima te regelen. En omdat ik Anne graag wil steunen om haar doel te behalen, wil ik jullie oproepen om te kijken of het mogelijk is om Anne ook een overnachting te doneren. Kijken waar ze allemaal nog naar toe moet en hoe je dan een plekje kan doneren is allemaal op haar website te vinden. Vandaag ga ik afscheid nemen van Anne, want Anne gaat weer verder, op naar haar doel. En als ik Anne dan straks uitzwaai, weet ik dat ze over een paar dagen terecht kan bij mijn oud-klasgenootje. En Anne zelf? Anne loopt langzaam hard.

Anne loopt langzaam hard

 

3 comments on “Logeetje: Anne loopt langzaam hard

  1. Noortje

    Leuk initiatief!

  2. Wow, wat een gaaf initiatief zeg! 😀 Leuk om te lezen 🙂

  3. Zo, je hebt Anne dus weer laten gaan. Donderdag klopt ze hier aan, als alles volgens plan gaat. Ik ben benieuwd!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: