shadow

Munin en nginx

muninOp aanraden van WyriHaximus heb ik ook Munin geïnstalleerd. Wederom zonder dat ik moeilijk moest doen met een usbstick of “achter de pc” moest kruipen. Daar was ik overigens al wel mee bezig, ik had al vrij automatisch de windowsversie gedownload :).  Met Munin kan je allerlei statistieken zien van je systeem. Persoonlijk ben ik gek op statistieken, dus het was ook helemaal niet moeilijk om me zo gek te krijgen dit ook te proberen.

nginx-logo

In combinatie met nginx (een webserver) die redelijk eenvoudig is, kan ik zo overal kijken wat mijn server aan het doen is. Omdat ik voorlopig nog niet van plan ben om meer webserver-achtige activiteiten te ontplooien (ja, later als ik groot ben wel, dan wil ik dat vast wel, maar nu nog even niet), is dit op dit moment goed genoeg.

Helaas werkt Munin nog niet helemaal naar behoren. Ondanks veel goede raad is het me nog niet gelukt om daadwerkelijk grafiekjes zichtbaar te krijgen. Tips zijn uiteraard van harte welkom!

Zelfs met deze how-to en deze FAQ is het nog niet gelukt, zoals je kunt zien.

One comment on “Munin en nginx

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: