De mensen die hier vaker komen, hebben het al gezien. Het is weer zo ver, ze heeft het weer op haar heupen, de website moet weer eens aangepast worden. Dat ik al langer niet meer tevreden was, dat was misschien al wel duidelijk. Ik was al druk bezig geweest met de website, maar ik vond het er niet echt beter van worden, met name door de hoeveelheid cookies die geplaatst werden. Dat moest anders dacht ik en ondanks dat ik nog niet alle cookies kwijt ben, ben ik terug naar drie stuks. Dat zijn er minder dan in de gemiddelde koektrommel!

Andere werkzaamheden

Door het stoppen met Haaksbergen Actueel en het doen van allerlei andere werkzaamheden was het sowieso tijd om de website op te knappen. Tenslotte zou een website actueel moeten zijn en moet het duidelijk zijn wat het bedrijf erachter te bieden heeft. Ik vond zelfs de aangepaste website nog niet duidelijk genoeg en vond daarom dat het roer helemaal om moest.

Tijd voor bloggen

Met wat meer rust in mijn gat hoopte ik dat ik weer wat actiever kon gaan bloggen. Dagelijks bloggen zal er echt niet meer in gaan zitten, maar ik hoop wel wat regelmatiger weer iets op papier te zetten. Zo heb ik in de afgelopen maanden mijn ervaringen in het ziekenhuis in Enschede aan het “papier” toevertrouwd en gaf dit mijzelf ook rust. Laten er nou zat onderwerpen zijn waar ik de komende tijd nog over kan schrijven, dus dat zit wel goed!

Niet tevreden over plugins

Naast het bovenstaande was ik echt gewoon niet tevreden met de hoeveelheid troep die op de website stond. Het thema wat ik gebruikte had misschien wel dertig verschillende plugins nodig die ook nog eens allemaal veertig cookies plaatsten. Omdat dat niet meer zomaar mag (je moet eerst toestemming geven), was dat een heel gedoe, want eigenlijk waren er nog geen fatsoenlijke plugins die dat dan weer regelden. Tja en mijn kennis van websites is inmiddels niet meer zo dat ik zelf ëën en ander in elkaar ga knutselen om dat wel netjes te regelen. Als het goed is, is dat nu opgelost, dankzij het verwijderen van het thema, heel veel plugins en nog meer andere troep. Wat er over blijft zijn de cookies van de statistieken. Dat zou in principe ook wel zonder kunnen, maar ik blijf natuurlijk gewoon statistiekgeil, dus liever wil ik niet zonder 😉

Hoe nu verder?

Mijn blog wordt weer een zichtbaar onderdeel van de website en niet meer weggestopt. Daarnaast wil ik de verschillende werkzaamheden waarvoor ik inzetbaar ben natuurlijk nog wel op de site verwerken, maar niet meer zo prominent als het eerst was, die plek is vergeven aan de blog. Overigens kan ik iedereen afraden om alle oude berichten terug te gaan lezen, want dan ben je wel even bezig. Ik moet voor mijzelf nog een beslissing nemen of ik al die oude berichten laat staan of dat ik ze toch maar offline haal. Wat vinden jullie?