shadow

Ons FC Twente moet blijven

FC Twente

Ondanks dat ik geen supervoetbalfan ben, heb ik (uiteraard) wel een bepaalde voorkeur als het om voetbalclubs gaat. Dat is niet altijd dezelfde club geweest, in mijn jonge jaren ben ik zelfs gestopt met het fan zijn van Ajax omdat ook alle leuke spelers daar weg gingen (was dat niet in de tijd dat de ABN AMRO hoofdsponsor werd?), maar inmiddels ben ik alweer jaren dan toch wel het meeste voor FC Twente. Ja, die club waar de kranten niet over stoppen met schrijven.

FC Twente
Foto: Sem van der Wal

‘t Is stil aan de overkant

Heel stil. Want er ligt natuurlijk een vernietigend rapport. Het is gewoon jarenlang niet goed gegaan terwijl een andere indruk gewekt werd. En ja, daar moet de club nu voor boeten. Puntenaftrek, nog meer puntenaftrek en zelfs de licentie betaald voetbal staat nu op de tocht.

Massagraf

Voor mijn gevoel is FC Twente een begrip hier in de omgeving. Het zorgt voor werkgelegenheid, al is het alleen al om de hoeveelheid beveiliging die elke keer ingezet moet worden 😉 Het hoort erbij. Zonder FC Twente geen Twente ofzo. Maar waar de club ondertussen (hoop ik) heel hard bezig is om voor 1 mei één en ander rond te krijgen, is het bij de directeur betaald voetbal allemaal al wel duidelijk. “Er kwam geen lijk uit de kast, maar een massagraf,” zo sprak de beste man tegen RTV Oost. “Het lijk ligt niet alleen al voor de kist, de begrafenis is al besteld,” werd bij TC Tubantia opgetekend.

Investeerder

En dan vraag ik me af: moet dat nou? Moet dat nu zo hard? Alsof het nog niet moeilijk genoeg is een investeerder te vinden die de boel kan redden (naast dat je wellicht een aantal spelers moet gaan verkopen, want het gaat natuurlijk niet om een paar ton schuld), maar hoe vind je een investeerder als de directeur betaald voetbal van de KNVB zich al zo uitspreekt over de toekomst van de club? Het had allemaal best iets genuanceerder gemogen. En ja, ik weet dat het veel leuker is om juist dit soort uitspraken te noemen dan de wat minder harde uitspraken, maar ik gok toch echt dat Bert van Oostveen zich heeft laten horen over dit onderwerp.

Crowdfunding

En ondanks dat ik serieus van mening ben dat het profvoetbal maar helemaal door de clubs betaald moet worden, zonder subsidies en gemeenschapsgeld in de beveiliging en noem maar op, ben ik ook van mening dat FC Twente gered moet worden. Niet alleen vanwege het voetbal, de werkgelegenheid, het toerisme, maar vooral vanwege het “ons-gevoel”. FC Twente is van ons. Dat kan en mag niet zomaar verdwijnen. Als we nou allemaal een duit in het zakje doen, of twee duiten, of drie duiten, al naar gelang we kunnen missen, zonder dat we iets terug hoeven. Als we daar nou met zijn allen FC Twente mee zouden kunnen redden. Dan blijft FC Twente ook echt “van ons”.

Doe jij ook een duit in het zakje?

One comment on “Ons FC Twente moet blijven

  1. pas als fc twente het tot nu toe ontvangen gemeenschapsgeld heeft terugbetaald aan de gemeenschap, zal ik nadenken over je vraag, stuur me een geheugensteuntje als het zover is

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: