Blog

doorFrédérique van Egmond

Met zonder nootjes!

Ruben heeft een notenallergie. Op sommige punten is dat geen enkel probleem (er zijn nog steeds genoeg koekjes en snoepjes te vinden waar geen noten of sporen van noten inzitten en die ook nog eens niet in een omgeving gemaakt zijn waar ook noten gebruikt worden), maar als het gaat om chocolade, dan is het een ramp.

Denk je maar eens het chocoladeschap in bij de supermarkt. Daar ligt de melkchocolade naaste de pure en de witte en de, inderdaad gevuld met nootjes, chocolade met hazelnoot. Allemaal uit dezelfde fabriek en dus allemaal verboden terrein voor Ruben. Zo ook eigenlijk alle chocolaatjes met Pasen, de kerstdagen of welke feestdag dan ook.

Ruben wilde met zijn verjaardag echter een chocoladetaart. Dat kon geregeld worden, want er zijn wel chocoladedrops of chocolademelts (kleine stukjes chocolade die je kunt smelten en gebruiken voor het decoreren van taarten en dergelijke) die WEL volledig notenvrij zijn. Vlak voor zijn verjaardag had ik dus een doosje van dat spul gehaald. Best wel een gedoe om dat fatsoenlijk te verwerken, maar hey, een beetje oefenen en ik moest dat wel kunnen. Bij de Makro pas een grotere bak gehaald en ook een andere smaak, zodat er een beetje afwisseling kon zijn.

Vandaag heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Chocolade au bain-marie smelten en daarna in de siliconenvorm. Theelepeltjesvorm om precies te zijn, want jullie snappen al wel dat ik de legomannetjes nergens kon vinden (die zit vast ergens in de vriezer met nog wat ijsblokjes erin 😛 ). Veel geklieder, veel vingers om af te likken, maar er staat zowaar wat in de koelkast om af te koelen. Komt Ruben kijken wat ik aan het doen ben. Keurig aan het uitleggen dat ik aan het kijken ben hoe ik het beste chocolaatjes kan maken, vraagt hij of hij zo’n chocoladedrop mag proeven. Tuurlijk knul. En daarna wilde hij er nog eentje. En nog eentje. Waarom deed ik eigenlijk de moeite om het netjes ergens in te krijgen als hij die drops zo al lekker vindt?

Het is namelijk een behoorlijk rotklusje om die chocolade netjes in de mal te krijgen!chocolade