shadow

Snelle terugblik

Hengelo (OV), zo rond het jaar 2001

Een mooie kast in mijn kamer met daarin een servertje. Een oude Pentium 100 met Windows Server 2000 erop, maar dat kan de pret niet drukken. Ik heb geroken aan het hebben van mijn eigen ruimte, de mogelijkheid om ergens zelf aan te zitten, zij het met de kans om op de vingers getikt te worden door Reyer en Niek, die veel meer weten van “Guybrush“.

Na wat verhuizingen kom ik aan in

IJsselstein (UT), vanaf september 2005

Een oude laptop “VIP” die ervoor zorgt dat er naar hartenlust geprint kan worden, er wat websites draaien en weet ik veel wat nog meer. Geen Windows, maar FreeBSD. Af en toe mag ik, telefonisch begeleid, ergens aanzitten als er iets niet vanaf afstand geregeld kan worden.

Weer wat verhuizingen later begint het te kriebelen in

Haaksbergen (OV), maart 2013

Mijn externe harde schijf begint vol te raken en eigenlijk mis ik de mogelijkheid om ook boven in mijn bed een film of serie te kunnen kijken. Het opslaan van deze zaken op mijn laptop worden steeds moeilijker omdat ook de schijfruimte op mijn laptop zelf sneller gevuld raakt dan verwacht, waardoor ook het arriveren van deze content vanaf het wereld wijde web niet altijd meer optimaal werkt. Er moet een oplossing komen, maar welke?

 

One comment on “Snelle terugblik

Comments are closed.