Toen ik in 2001 op mezelf ging wonen kreeg ik voor het eerst mijn eigen telefoonboek. Of eigenlijk telefoongids, want zo noem ik het ding al jaren, ook al was het meer een boekwerk dan een gidsje. Elk jaar opnieuw werd een hele stapel in het portiek neergelegd en iedereen kon zijn eigen gids daar pakken. Internet was op dat moment al heel erg in en het was ook toen al veel sneller om gewoon op internet een telefoonnummer op te zoeken. Al vrij snel besloot ik mezelf af te melden voor de papieren telefoongids. Ook dat kon via internet, kwestie van je naam en adres achterlaten en je adres zou overgeslagen worden bij het bezorgen van de telefoonboeken.

Bezorgen van telefoonboeken

Het idee is natuurlijk erg leuk, maar als je telefoonboeken moet bezorgen, dan loop je dus met een gigantisch zware stapel met van die boeken en is het laatste waar je op wilt letten of je wel overal een telefoonboek door de bus moet gooien. Met de jaren zijn de boeken weer wat dunner geworden, zo dun zelfs dat de Gouden Gids en het Telefoonboek inmiddels in één uitgave zitten. De bezorgers zijn overal hetzelfde trouwens. Zowel in Hengelo, als in IJsselstein als in Haaksbergen bezorgen ze gewoon netjes het telefoonboek, ook als je hebt aangegeven dat dat niet hoeft.

Gemeente

Deze week gaf de gemeente Haaksbergen in hun nieuws aan dat het mogelijk is om aan te geven dat je geen telefoonboek meer wilt ontvangen. Ze verwezen naar de website van het telefoonboek.

Telefoonboek

Bron: Gemeente Haaksbergen

Op de website kun je inderdaad heel keurig je gegevens invullen en ook dit jaar heb ik dat weer gedaan. Net zoals elk jaar. Tot nu toe heb ik ook elk jaar nog keurig een telefoonboek ontvangen. Na een telefoontje met de mensen van het telefoonboek blijkt het heel simpel te gaan met de bezorging. Als je aan nee/nee of een nee/ja sticker hebt, krijg je geen telefoonboek. Het telefoonboek voor Haaksbergen en omgeving komt in december uit, dus als men in oktober laat horen geen telefoonboek te willen ontvangen, krijg je geen telefoonboek. De test is inmiddels begonnen, nu is het wachten op december 😉