Volgens mij ben ik te mannelijk

doorFrédérique van Egmond

Volgens mij ben ik te mannelijk

Een van mijn zeven zondes (ik ben bang trouwens dat ik er wel meer heb) is dat ik best graag de leukste, grappigste en meest opvallende videofilmpjes van Nu.nl bekijk. Gewoon, omdat het leuk is, omdat het over het algemeen geen tranentrekkende filmpjes zijn (tenzij van het lachen) en het totaal geen nieuwswaarde heeft en dat is ook wel eens lekker.

Mannelijk

Enig nadeel: de reclamefilmpjes vooraf aan de leuke filmpjes. Soms, heel soms heb je een leuke reclame, maar ondanks dat er altijd geroepen wordt dat die reclame afgestemd wordt op je zoekgedrag en dergelijke, is het bij die filmpjes van Nu.nl volgens mij gewoon niet zo. En anders klopt er denk ik iets niet aan mij. Misschien zoek ik wel te “mannelijk”. Of denkt het algoritme achter mijn zoekopdrachten dat ik een kerel in huis heb die bepaalde producten gebruikt ofzo.

Scheerapparaten

Nu is het zo dat ik echt wel een scheerapparaat in huis heb, tenminste, als zo’n Gillette Venus zonder snoertje ook valt onder het fenomeen scheerapparaat. De laatste keer dat ik er mesjes voor kocht (in grootverpakking), was dat echter gewoon in de winkel, dus het is niet zo dat ik heb lopen googelen op “scheermesjes” of “scheerapparaten”. Desondanks word ik de laatste tijd doodgegooid met reclames over scheren.

Mijn persoonlijke haat-top 3:

1. Reclame voor het Braun-scheerapparaat (ontdek het geheim van perfecte gladheid)

mannelijk

2. Reclame voor het Philips-scheerapparaat (met drie scheerkoppen)

mannelijk

3. Een of andere Nivea for men-creme (die niet plakt!)

mannelijk

Vaderdag

Ik snap best dat met het oog op vaderdag er door veel mensen cadeautjes gekocht worden en dat dit wellicht heel populaire cadeautjes zijn (of moeten worden), maar half mei al beginnen met die onzin komt een beetje op me over als pepernoten al in juni in de schappen. Maar toch, lieve adverteerders: Ik doe al jaren niet meer aan Vaderdag en de jongens zijn nog in de leeftijd dat ze mooi wat knutselen op school.

Over de auteur

Frédérique van Egmond administrator

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl. Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.