Vroeger toen ik nog een klein meisje was

doorFrédérique van Egmond

Vroeger toen ik nog een klein meisje was

woonden wij naast een buurvrouw (echt? ja echt 😉 ). Haar Indonesische roots zorgden ervoor dat ik heel wat nieuwe smaken leerde kennen. Nog steeds maak ik mijn saté met een recept wat oorspronkelijk van haar kwam. Inmiddels heb ik wel een en ander aangepast naar de smaak van mijn jongens, maar de basis is nog steeds hetzelfde.

Deze buurvrouw had ook een mooie kachel. Perfect ding, hout erin en je kon het deeg voor de oliebollen erom heen zetten om te rijzen. Bovenin de kachel was een ruimte waar je dingen kon opwarmen. Toen ik klein was dacht ik altijd dat de bapaobroodjes die mijn buurvrouw uit de kachel haalde, ook uit haar keuken kwamen. Helaas was dat niet zo, maar die broodjes waren altijd erg lekker. Zo lekker dat je mij echt blij kunt maken met een broodje bapao.

Een tijd geleden las ik ergens dat er zoiets bestond als bapaomeel. Meteen mijn moeder een seintje gegeven dat als ze een keer bij een toko kwam, ze een zak mee moest nemen. Een week later kwam ze thuis met een zak bapaomeel en sindsdien stond die zak onaangeraakt in een kastje. Tot vanmiddag.

Want vanmiddag had ik ineens zin om dat deeg te gaan gebruiken, mede doordat we een vrachtlading gehakt in de aanbieding gekocht hadden en dat me tegemoet geurde. Dus op internet een recept gezocht voor het deeg, gekeken naar recepten voor de vulling en uiteindelijk eigenlijk alleen het eerste opgevolgd en het tweede lekker zelf gemaakt.

Op dit moment liggen de eerste broodjes te stomen in de pan. Ik hoop dat ze lekker worden 😉

Over de auteur

Frédérique van Egmond administrator

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl. Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.

3 comments so far

Food friday: bapao in de herhaling | TroelGeplaatst op7:01 am - mei 2, 2014

[…] eerder schreef ik over hoe ik een klein meisje was en hoe mijn buurvrouw dan broodjes bapao in de […]

Food friday: pangsit goreng | TroelGeplaatst op7:15 am - jul 11, 2014

[…] ze weer met die buurvrouw hoor Sorry, ik kan er niets aan doen dat mijn buurvrouw mij kennis heeft laten maken met zulke […]

Als éénmaal in je leven nou eens vaker zou zijnGeplaatst op9:20 pm - jun 28, 2018

[…] zuiden van Frankrijk was prachtig. Ik weet nog dat ook onze buren ook in Avignon waren (ja, mijn bapao-en-oliebollenbuurvrouw en mijn buurman). Het was een ontzettend droge zomer dus voordat we ‘s avonds konden genieten […]

Reacties zijn gesloten.