Zomerdekbed, herfstdekbed, dubbel dekbed?

doorFrédérique van Egmond

Zomerdekbed, herfstdekbed, dubbel dekbed?

Met zicht op het lekkere weer vond ik dat het tijd was om mijn, de laatste dagen veel te warme, dekbed nader te bestuderen. In de winter heb ik namelijk altijd een dubbel dekbed, met van die drukknoopjes. Een zomergedeelte en een herfstgedeelte, wat samen dan weer het wintergedeelte wordt. En als je bed toch opgemaakt moet worden, dan haal je toch meteen de elektrische deken ook maar weg, want die heb je toch niet nodig met het mooie weer?

Dekbed

Heerlijk de ramen open en de boel lekker opfrissen, maar vervolgens staan te rillen als een idioot omdat het toch wel heel koud is. Het zomerdekbed (het meest dunne gedeelte) ligt me vriendelijk aan te staren vanaf de andere kant van de kamer. Naar zolder brengen vond ik niet handig, het is wel fijn om het bij de hand te hebben als je het koud krijgt. Beetje jammer dat je het eigenlijk al meteen dezelfde dag koud krijgt als je het van je bed haalt 😉
dekbed

Oplossing

Eigenlijk is de oplossing heel erg simpel: een lekker warme pyjama aantrekken. Er is alleen één groot nadeel aan die oplossing. Om zoiets te doen moet je én een lekker warme pyjama bij de hand hebben én je bed uit, waar je nou juist eigenlijk een beetje warm ligt. Het idee alleen al om mijn kleren uit te moeten doen om een, uiteindelijk, veel warme pyjama aan te doen stuit me ergens tegen de borst. Bovendien blijft het plekje niet warm als ik weg ga. Een kruik of iets dergelijks heb ik niet, het enige wat ik zou kunnen doen is mijn laptop gebruiken om het plekje warm te houden, maar ergens staat dat me ook tegen, want extra kans op stof in de laptop en dergelijke. Er zit dus eigenlijk maar één ding op: eventjes kou lijden, om vervolgens lekker in een schoon bed te kruipen, misschien zelfs wel met het zomerdekbed er extra nog bij zodat ik het echt goed warm heb. En dan lekker gaan dromen over de herfst wanneer de elektrische deken weer op het bed mag 😉

Over de auteur

Frédérique van Egmond administrator

Frédérique van Egmond, freelance verslaggeefster, maar ook bekend onder de naam Troel en schrijfster op de website Troel.nl. Woont in Haaksbergen en schrijft met name over haar leven en de zaken die haar bezighouden.