Over Troel

over-troel Ik ben Frédérique van Egmond, misschien zelfs wel beter bekend als Troel.

Mijn gezin

Nadat ik geboren werd in Amsterdam in het prachtige jaar 1982, ben ik via wat omzwervingen terecht gekomen in Haaksbergen, waar ik nog steeds met veel plezier woon. Ik ben moeder van Ruben van twaalf jaar en Jochem van tien jaar en beleef met deze knullen veel leuke, maar soms ook wel minder leuke dingen. Alle drie hebben we een autistische stoornis, waar we soms last van hebben, maar vaak ook profijt en lol. Dat ons leven soms een beetje moeilijker is dan het bij andere mensen lijkt, nemen we op de koop toe. In het schooljaar 2019-2020 gaat Ruben naar de middelbare school en Jochem naar groep 7. Behoorlijk spannend dus allemaal! Hoewel ik niet meer bij mijn ouders woon, reken ik mijn ouders nog wel tot mijn eigen gezin. Zonder mijn ouders zou ik simpelweg niet kunnen. Ze zijn mijn steun, toeverlaat en achtervang!

Wat ik deed

Voordat ik ondernemer ben was ik een beetje van twaalf ambachten, dertien ongelukken, waarbij gelukkig alleen het eerste gedeelte klopte. Ik heb veel verschillende banen gehad door verschillende omstandigheden, ook al was er heel veel overlap in de werkzaamheden die ik deed. Ik hoef denk ik niemand uit te leggen dat zwangerschappen en een scheiding met een verhuizing roet in het eten kunnen gooien als het om werk gaat.

Wat ik nu doe

In Haaksbergen ben ik jarenlang de persoon geweest die het lokale nieuws verzorgde via Haaksbergen Actueel. Eind 2018 ben ik daarmee gestopt omdat ik wat meer financiële zekerheid wilde hebben en, heel eerlijk, Haaksbergen Actueel alleen maar geld kostte. Desondanks krijg ik nog zeer regelmatig te horen dat men mij (ze bedoelen denk ik het nieuws wat ik bracht) mist. Ik vind het erg fijn dat te horen, want het geeft me het gevoel dat ik toch iets goed deed! Toen ik de kans kreeg om als freelance correspondent bij RTV Oost aan de slag te gaan heb ik die kans dan ook met beide handen gegrepen. Na bijna vijf jaar ondernemen weet ik een stuk beter waar mijn talenten liggen. Die talenten probeer ik te benutten en vooral in te zetten zodat ze andere mensen kunnen helpen. Welke diensten ik aanbied, kun je allemaal terugvinden op deze website.

Vrijwilligerswerk

Naast betaald werk, ben ik ook een aantal uur in de maand bezig met vrijwilligerswerk. Mijn eerste vrijwilligerswerk deed ik al toen ik een jaar of zestien was. Ik help graag met projecten zoals De Haaksbergse Uitdaging. Daarnaast ben ik (bestuurs)lid bij de Ondernemersvereniging De Veldmaat en de Stichting Beeldende Kunst Haaksbergen.

De naam Troel

Toen ik een klein meisje was, noemden mijn ouders mij wel eens ‘Troel’. Ik vond het verschrikkelijk. Tot de tijd kwam dat je op internet een alternatieve naam moest aannemen, een zogenoemde nickname. Vraag me niet waarom, maar ik besloot om voor Troel te kiezen. Sindsdien is Troel echt iets wat bij mij hoort en dus ook de naam van mijn bedrijf. Grappig detail: via het internet heb ik inmiddels vele vrienden gemaakt. Die kijken best gek op als ze horen dat mijn moeder mij, na al die jaren, nog steeds Troel noemt 😉 Troel was trouwens in 1977 (ver voor mijn tijd) een muppet in de Nederlandse versie van Sesamstraat. Er gaan verschillende verhalen rond over het vertrek van Troel, één daarvan gaat over het feit dat ze te stereotiep was en niet feministisch genoeg. Ik durf hardop te zeggen dat ik daar geen kopie van ben. Ik ben wie ik ben en ik wil ook alles behalve een dertien-in-een-dozijnpersoon zijn.

Foto’s van Troel

De prachtige foto’s van mij op deze website zijn allemaal gemaakt door Michelle Lohuis-Riddering van By Mich. Een aanrader!

Disclaimer

Soms word ik benaderd door bedrijven of mensen om specifiek iets te schrijven over hun product. Dit doe ik nooit. Ik wil best over een product schrijven, maar dan schrijf ik wat ik vind en niet wat een ander wil wat ik schrijf. Als ik schrijf over een product dat ik gratis gekregen heb om erover te schijven, zal ik dat altijd aangeven. Bij een linkje kan wel eens (Aff.) staan. Dit betekent dat als je via dit linkje een aankoop doet, dat ik een klein bedrag daarvoor terug krijg. Voor jou maakt het niet uit, maar voor mij wel degelijk!

WhatsApp chat