Over Troel

Troel

Ik ben Frédérique van Egmond, beter bekend als Troel.

Als tekstuele duizendpoot ben ik werkzaam in het prachtige Haaksbergen, waar ik jarenlang het lokale nieuws verzorgde voor Haaksbergen Actueel. Toen ik als ondernemer begon, was ik met name in te zetten op het schrijven, redigeren en nakijken van teksten, inmiddels ben ik ook inzetbaar als virtueel en administratief assistent. Ik help bedrijven bij het actueel houden van websites en sociale media en spring bij als het gaat om administratieve en secretariële taken.

Samen met mijn twee jongens Ruben van elf jaar en Jochem van negen jaar woon ik in het schone en nijvere Twente. Ik steek graag mijn handen uit mijn mouwen, ik ben al sinds mijn zestiende actief als vrijwilliger in diverse functies. Waar ik kan help ik anderen door het inzetten van mijn talenten, zoals De Haaksbergse Uitdaging. Daarnaast ben ik bestuurslid van de Ondernemersvereniging De Veldmaat. Ook zet ik mij in om autisme en aan autisme verwante stoornissen wat beter op de kaart te krijgen. Zelf kreeg ik mijn diagnose in mijn tienerjaren, maar het heeft heel wat jaren geduurd voordat ik daar vrede mee had (en soms heb ik er nog steeds geen vrede mee).

Ik vind het belangrijk om autisme zichtbaar te maken. Ik ben niet lichamelijk gehandicapt, maar ervaar mijn stoornis soms wel als een beperking. Ik krijg daar hulp voor en met die hulp kan ik prima functioneren. Ik probeer mijn beperking en mijn talenten op een positieve manier in te zetten en hoop dat mensen met autisme niet meer allemaal bij elkaar in een hokje gestopt worden. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid en karakter en daarnaast wel of geen autistische stoornis, de persoonlijkheid en het karakter moeten leidend zijn, niet de stoornis.