Presenteren

troel-presenteren

Praten doe ik graag. En vaak wat veel. Of het nu tegen één persoon is, of tegen een zaal vol mensen.

Presenteren

Zet mij voor een zaal vol mensen om ze een avond te vermaken? Ik draai er mijn hand niet voor om. Ok, ik bezit niet de humor van een cabaretier (ook niet het honorarium!), maar dat mag de pret niet drukken. Een debat in goede banen leiden of een quiz presenteren? Daar doe ik niet moeilijk over. Ik kan uitleg geven over statistieken in een presentatie die al van te voren aangeleverd is, maar heb ook geen problemen als pas halverwege de avond bepaalde zaken bekend worden. Denk bijvoorbeeld aan uitslagen van een verkiezing waarvan de resultaten gedurende de presentatie binnen komen.

Ervaringsverhaal

Vertellen over mijn ervaringen met bijvoorbeeld autisme? Afhankelijk van de doelgroep kan dat gaan over verschillende aspecten van autisme. Een aantal onderwerpen waar ik voldoende van af weet om er in het kort of zelfs in het lang over te vertellen:
-Het pad van de diagnose (zowel vroege diagnose als diagnose op latere leeftijd);
-Hoe om te gaan met het weten dat je anders bent (ben je daadwerkelijk anders?);
-Vrouw met autisme (steeds meer vrouwen krijgen de diagnose);
-Kinderen met autisme (problemen voorkomen op school);
-Autisme in combinatie met een relatie (werken relaties als één van de partners autisme heeft?);
-Autisme als werknemer (is werken voor een werkgever mogelijk?).
Uiteraard zijn er nog tal van andere onderwerpen waar ik over kan spreken, maar niemand wil die hele lijst lezen. Zoek je dus iemand die over een ander aspect kan vertellen, neem rustig contact op! Mocht ik er niet over kunnen vertellen, dan weet ik voldoende andere mensen waarnaar ik verwijzen. Elke ‘spreekbeurt’ kan desgewenst begeleid worden met een digitale presentatie op scherm.