De quickscan is uitermate geschikt voor website-eigenaren die graag willen weten of er geen kleine foutjes op de website staan waar mogelijk overheen gekeken is. In heel veel gevallen zijn de teksten prima leesbaar, maar soms sluipt er toch een foutje in. Een typefout, een spelfout of een niet helemaal lekker lopende zin. Zaken die bij een quickscan snel opvallen dus en die je eigenlijk niet wilt zien op je website.

troel-quickscan

Wat is een quickscan?

Er is een groot verschil tussen het redigeren of herschrijven van een tekst en de quickscan. Zo is redigeren mogelijk op allerlei soorten teksten, waaronder ook webteksten, maar is deze scan enkel mogelijk voor al bestaande websites. Dat geldt ook voor herschrijven. Zowel voor redigeren als herschrijven moet veel meer tijd uitgetrokken worden dan voor een scan.
Tijdens de scan wordt er enkel gekeken naar:

  • spelfouten
  • taalfouten
  • stijlfouten

Bij het redigeren van een pagina wordt veel uitgebreider gekeken naar de tekst en bij het herschrijven van een tekst wordt de bestaande tekst herschreven.

Gratis

Een quickscan is gratis en zonder verdere verplichtingen aan te vragen voor één pagina van de website. Voor een scan van meerdere pagina’s kan een offerte aangevraagd worden. Toch liever de teksten laten herschrijven of redigeren? Ook dat is mogelijk.

Ja, ik wil de gratis quickscan!

WhatsApp chat