Sociale media

troel-sociale-media

Ik ben vaak te vinden op sociale media en ben goed op de hoogte van alle tips en tricks om het gebruik ervan tot een succes te maken.

Sociale media

Eigenlijk kent iedereen wel sociale media en veel mensen en bedrijven zijn ook aanwezig op deze platforms. Er is wel een groot verschil tussen aanwezig zijn en actief zijn. Wil je in deze tijd echt iets hebben aan een bedrijfspagina op Facebook, dan zul je actief moeten zijn. In die activiteit gaat tijd zitten (waarom heet het geen activitijd?). Bij veel bedrijven is sociale media een ondergeschoven kindje, ook al beseffen ze wel dat ze er nog veel meer uit kunnen halen. Naast naamsbekendheid is het echt goed mogelijk om nieuwe klanten te trekken met sociale media. Maar, je moet wel actief zijn! Troel kan helpen met deze activiteit door te helpen met de sociale media.

Strategie

“Ow, we moeten nog even een Facebookpagina aanmaken” is een veelgehoorde kreet. Profielfotootje erbij, openingstijden invullen en één keer in de zoveel tijd posten we iets. Dat gaat natuurlijk niet werken. Een goed begin is om te kijken wat je precies wilt bereiken met de sociale media. Wil je overal aanwezig zijn (dat kost heel, heel veel tijd!) of is bijvoorbeeld alleen een Facebookpagina genoeg. Zit je doelgroep wel op Facebook, of kun je beter gebruik maken van LinkedIn. Samen kijken we naar wat je wilt bereiken en hoe je dat het beste kunt doen.

Content

Ongeacht welk platform je kiest, content is heel erg belangrijk. Troel kan helpen met deze content, maar kan dit niet alleen. Een filmpje maken is leuk, maar dit is natuurlijk veel interessanter als er in het filmpje iemand van jouw bedrijf te zien is. Zelfs als je de sociale media uitbesteedt, moet je er dus nog zelf tijd in stoppen! Afhankelijk van het platform en welke content wenselijk is, kan Troel helpen met het maken van deze content. En gaan we daadwerkelijk foto’s of video’s maken, dan helpt ze ook met de uitvoering. Wil je het echt groot aanpakken, dan heeft Troel ook voldoende mensen in haar netwerk naar wie ze je kan doorverwijzen als haar talenten niet meer voldoende zijn.

Sociaal

Als de content geregeld en geplaatst is, is het aan de mensen om te reageren. En dat is het moment waar Troel ook nog kan helpen. Want als iemand reageert, wat doe je dan? Precies, je reageert terug! Het geheim van sociale media zit hem in het sociale. Troel gaat samen met jou kijken hoe je dit soort zaken het beste aan kunt pakken zodat je er het meeste uit kunt halen voor je bedrijf.

Welke platforms?

Troel is zelf aanwezig op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter. Is ze overal even actief? Nee, zeker niet. Heeft ze overal verstand van? Nee, dat al helemaal niet. Troel helpt voornamelijk als het gaat om Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. Heb je vragen over andere sociale media, dan kan ze je doorverwijzen in haar netwerk naar iemand die daar mee kan helpen.

WhatsApp chat