Tekst en taal

troel-over-teksten

Ik vind het heerlijk om teksten te schrijven en deed dit ook als kind al. Wist ik toen veel 😉

Wat voor soort teksten?

Je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen of Troel kan het schrijven. Of het nu gaat om het schrijven van nieuwsbrieven of om de inhoud van een nieuwe website. Jarenlang heeft Troel verslag gedaan van het nieuws in en rondom Haaksbergen, op de website Haaksbergen Actueel, dus ook voor nieuwsberichten draait ze haar hand niet om. Al op jonge leeftijd schreef ze artikelen voor de Primeur. Met haar ervaring als secretaresse heeft ze menig notulen geschreven. Troel heeft een speciale manier van schrijven als het gaat om verslaglegging: ze laat het sausje achterwege. Het uitgangspunt is dat de lezer een eigen mening moet kunnen vormen aan de hand van de zaken die gezegd of gebeurd zijn. Frédérique zal, in het geval van het schrijven van een verslag, dan ook heel zwart wit duidelijk maken wat er gaande was.

Foutje, bedankt!

Vaak zijn er al wel teksten aanwezig, maar lopen ze net niet lekker, zijn ze niet pakkend genoeg of is er toch twijfel over alle d’s en t’s. Ook dan kan Troel helpen! Frédérique is echt ontzettend goed in het vinden van fouten bij een ander. Je mag hier best een conclusie uit trekken! Fouten maken is menselijk en in je eigen teksten zie je fouten minder snel omdat je dan het idee in je hoofd hebt zitten. Twee mensen zien meer dan één en elke fout die gezien wordt voor publicatie is er eentje minder.

Herschrijven

Hebben bestaande teksten een opfrisbeurt nodig of past het net niet helemaal lekker op die nieuwe flyer? Ook voor kleine aanpassingen is Troel de aangewezen hulp. Met een frisse blik kijken naar oude teksten en een kleine twist zijn de teksten weer zo goed als nieuw!

WhatsApp chat