Op alle basis- en middelbare scholen in Nederland wordt les gegeven in het Nederlands. Toch ben je niet voor niets op deze pagina aangekomen. Is je kennis in de loop van de jaren weggezakt? Heb je de uitleg van je docenten eigenlijk nooit gesnapt? Misschien heb je behoefte aan een opfrisser omdat de taalregels steeds veranderen.
Door een training te volgen bij Troel ben jij weer volledig op de hoogte van de actuele taalregels en krijg je meer zelfvertrouwen omdat je foutloze teksten weet te schrijven. Je hoeft geen woorden meer op te zoeken of je teksten door iemand na te laten lezen.
Werkwoordspelling
Is het nu met een d, een dt, of een t. Werkwoordspelling blijft voor veel mensen een struikelblok. En de spellingscontrole? Die geeft je geen antwoord als je wilt weten of het ik vind of ik vindt is.
Dankzij deze training heb jij straks alle werkwoordvervoegingen op een rijtje en draai je je hand niet meer om voor een foutloze tekst. Door de duidelijke, heldere uitleg en veel oefeningen weet jij precies wat en hoe.Â
Je kunt op elk moment met deze training beginnen.Â
Combinatiepakket Taaltrainingen
Pak het groots aan en bestel in één keer alle modules van de taaltrainingen.
Het combinatiepakket bevat de modules Werkwoordspelling, Engels in het Nederlands en Spaties of niet?.
Engels in het Nederlands
Steeds meer woorden vanuit het Engels sluipen de Nederlandse taal in. Maar hoe zit het dan met de taalregels? Moeten we ons houden aan de regels die meekomen vanuit het Engels of gelden onze eigen regels?
Maar hoe houd je je eigen kennis up-to-date? En als je alles in orde bent, ben je dan geupdated, geupdatet, geüpdated, geüpdated, ge-updatet of geüpdatet? Met de training Engels in het Nederlands weet jij straks dat de laatste suggestie de juiste is.
Je kunt op elk moment met deze training beginnen.
Spaties of niet?
De Engelse taal is dol op spaties, in het Nederlands zijn we dat juist niet. In heel veel gevallen schrijven we dus meer spaties dan nodig is in samenstellingen. Maar wat als een Engels en een Nederlands woord gecombineerd worden, welke keuze maak je dan? Kies je voor een spatie, aan elkaar of misschien wel voor een koppelteken? En hoe zit het met de tussen-n en de tussen-s?
Wil jij ook op je socialemediakanalen (ja, aan elkaar) of in je informatiefolder (ook aan elkaar) een foutloze tekst kunnen schrijven? Volg de training Spaties of niet? en leer hoe je foutloos woorden kunt samenstellen.Â
Je kunt op elk moment met deze training beginnen.